Senatul a decis că instituţiile de învăţământ pot încheia parteneriate cu agenţi economici

2017-03-15-1

Senatul a adoptat, în şedinţa plenului de luni, propunerea legislativă pentru modificareaLegii educaţiei naţionale nr. 1/2011 prin care instituţiile de învăţământ pot să angajeze parteneriate cu agenţi economici publici sau privaţi sau alte instituţii pentru a orienta în carieră elevii şi studenţii.

“Instituţiile şi unităţile de învăţământ pot să angajeze parteneriate cu agenţi economici publici sau privaţi sau alte instituţii cu scopul de a testa sau aprofunda aspectele privind consilierea şi orientarea în carieră a elevilor şi studenţilor“, se arată raportul Comisiei de învăţământ, însuşit de plenul Senatului.

Propunerea legislativă pentru modificarea art.352 alin.(1) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, iniţiată de deputatul PSD Andrei Sava în legislatura trecută, a fost adoptată de Senat în calitate de Cameră decizională, cu 101 voturi pentru şi 7 împotrivă.

Sursa: Edumanager.ro

Articol complet: http://www.edumanager.ro/senatul-a-decis-ca-institutiile-de-invatamant-pot-incheia-parteneriate-cu-agenti-economici/