De la școala primară la universitate: cum investesc țările în viitorii lideri ai lumii

2017-03-15-3

Peste o jumătate de secol, viitorul și modul de guvernare a țărilor lumii vor depinde de generația aflată astăzi pe băncile școlilor, de acțiunile și ideile cărora este răspunzător sistemul de învățământ, unul dintre cei mai buni indicatori ai succesului unei națiuni. Potrivit clasamentului “Cele mai bune țări pentru educație“, secțiune din cadrul topului “Cele mai bune țări”, proiect realizat anual în Statele Unite și publicat la 7 martie, sistemele de învățământ din Canada, Marea Britanie și Germania se dovedesc a fi cele mai eficiente.

Pentru alcătuirea topului din 2017 al celor mai bune țări, realizat, în parteneriat, de compania de marketing Y&R, BAV Consulting și Wharton School din cadrul Universității Pennsylvania, au fost colectate date de la peste 21.000 de participanți la studiu din patru regiuni care au alcătuit un clasament în care au fost incluse 80 de țări — cu 20 mai multe față de anul trecut — evaluate în funcție de anumite criterii specifice.

În cadrul secțiunii “Cele mai bune țări pentru educație” (Best Countries for Education) cuprinsă în acest top, pe primul loc se află Canada, stat în care învățământul primar și secundar este obligatoriu începând cu vârsta de 5 ani și în care fiecare provincie are o autoritate de profil, inexistența unei structuri centrale dovedindu-se în acest sens de bun augur.

Pe locul al doilea se află Marea Britanie, unde învățământul este obligatoriu între 5 și 16 ani, iar elevii trec prin patru stagii ale curiculei naționale. În această țară se află și unele dintre universitățile cel mai bine cotate din lume.

Sursa: Edumanager.ro

Articol complet: http://www.edumanager.ro/de-la-scoala-primara-la-universitate-cum-investesc-tarile-in-viitorii-lideri-ai-lumii/