Invitaţie – Masa rotundă: dialogul dintre autorităţile locale şi cetăţenii din Bucureşti. O discuție pornită de la un exemplu elveţian – Lausanne

laussane

Centrul de Resurse pentru participare publica (CeRe) va invita vineri, 20 noiembrie, intre 9.30 si 13.30 la sediul ARCUB Gabroveni (Lipscani nr. 84-90) la o discutie despre cum s-ar putea imbunatati practicile de informare si consultare a publicului in administratia locala. Discutia porneste de la exemplul orasului elvetian Lausanne – reprezentat printr-o delegatie din care fac parte atat reprezentanti ai Primariei Lausanne cat si membri ai unor organizatii locale.

Evenimentele recente din Bucuresti si ecoul acestora in tara au readus in atentie nevoia de dezbatere publica si de a discuta modalitati prin care cetatenii pot participa in luarea deciziilor cu impact asupra orasului lor. Credem ca este un moment potrivit in care sa discutam in ce fel s-ar putea imbunatati procedurile institutionale, astfel incat sa faciliteze dialogul dintre public si institutie pe diverse teme de actualitate (siguranta publica, dezvoltare urbana, protectia mediului, strategie culturala, mobilitate urbana, etc.).

Mai multe