Congresul Studenţilor din România are loc între 7 şi 10 mai, la Cluj-Napoca

congres_stud

Studenţi din diverse centre universitare ale lumii se vor reuni la Cluj, în perioada 7 – 10 mai, pentru a participa la cea de a VIII-a ediţie a Congresului Studenţilor din România, organizat de USR, care are ca temă principală de dezbatere antreprenoriatul.

“Tema aceasta vine ca răspuns la solicitările studenţilor şi a rezoluţiilor ediţiei anterioare prin care s-a constatat nevoia educaţiei antreprenoriale pentru studenţi. Este pentru prima dată când Congresul Studenţilor din România se desfăşoară la nivel internaţional, fapt ce se materializează prin participarea la eveniment a numeroşi studenţi din ţară şi din străinătate. În acest sens, USR vine în sprijinul studenţilor printr-o serie de evenimente care au ca scop stimularea spiritului antreprenorial, îmbunătăţirea cunoştinţelor despre antreprenoriat şi, nu în ultimul rând, punerea în contact a studenţilor cu antreprenori de succes”, se arată într-un comunicat al USR remis marţi.

Agenda evenimentului cuprinde o sesiune de workshop-uri structurate pe două nivele: începători şi avansaţi, unde se vor fixa atât aspecte concrete despre întocmirea unui plan de afaceri corect şi cu potenţial maxim de reuşită, cât şi paşi şi strategii de dezvoltare a unei afaceri şi modalităţi de accesare a fondurilor europene. În cadrul Congresului Studenţilor din România vor mai avea loc şi două side event-uri, unde se vor prezenta două modele de afaceri de succes. Un punct important va fi concursul de startup-uri, la care tinerii antreprenori vor prezenta idei şi planuri de afaceri ce vor fi jurizate de o comisie de specialişti în domeniu, urmând ca cele mai bune 10 idei de afaceri să fie premiate.

Mai multe informațiihttp://edumanager.ro/articol.php?id=16208